Fortsätt till huvudinnehållet

Listning

Att välja vårdcentral kallas för att lista sig hos den vårdcentral du önskar.
Läs mer om att lista sig på Vårdvalsenhetens sida hos Region Dalarna.

Vad roligt att du vill lista dig hos oss – varmt välkommen!

Det är enkelt, du kan göra på tre olika sätt:

Vanliga frågor om listning

 • Alla är välkomna att boka en hälsoundersökning hos oss, oavsett listning. Här gäller fri prissättning så kontrollera priset noga i samband med bokning.

 • Du är välkommen att boka tid på vår vaccinationsmottagning oavsett vart du är listad. Vi förbehåller oss dock resten att neka olistade personer om en bristsituation på vissa vacciner uppkommer. Vad gäller vaccinationer så gäller fri prissättning, så kontrollera alltid pris i samband med bokning.

 • Du är välkommen att gå hos oss under sommaren för alla dina besvär, även om du vistas i Närområdet endast tillfälligt. Hör av dig till oss på telefon så berättar vi hur du skall göra.

 • Man kan välja att göra på flera olika sätt. Enklast är att lista sig via 1177.se. När du listat om dig där så kan du skicka oss ett meddelande via 1177.se och tala om vilken läkare du vill ha, så blir det rätt från början.

  Du kan även gå in på vår listningssida och lista dig där via Bank-id eller SMS-verifiering om du inte har Bank-id. Där väljer man läkare direkt i samma moment. Om du inte vet vilken läkare du vill ha lämna det fältet tomt.

  Man kan komma in till oss och lämna en påskriven blankett i receptionen. På blanketten kan man skriva vilken läkare man vill.

  Om du inte är från Dalarna och vill lista dig hos oss, måste du kontakta vårdvalsenheten för att få hjälp.

 • Ännu har ingen av våra läkare fullt på sin lista, så det går bra att välja vilken läkare som helst.

 • Du kan skicka in ett meddelande till oss på 1177.se, eller ringa in till oss.

  Om du ännu inte listat dig hos oss så kan du göra det i samband med listningen.

 • Vår önskan är att alla själv väljer en fast läkare som har huvudansvaret för din vård. Om du inte själv väljer, väljer vi en läkare åt dig. Det är meningen att du skall träffa denna läkare var gång, men ibland är det inte möjligt pga schematekniska saker, ledigheter, semestrar och annat.

 • Vi har inte fullt. Ingen vårdcentral kan ha fullt, utan alla som vill får lista sig på en vårdcentral.

 • Alla är välkomna att lista sig på VC Kvarnporten.